2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Giedrės mamos obuolių pyragas

stiklinė miltų
stiklinė cukraus (dėti nepilną)
 3 kiaušiniai
a .šaukštelis kepimo miltelių
cinamono
cukraus pudros
obuolių nuluptų ir supjaustytų aštuntadaliais

Atskirti trynius nuo baltymų. Imti plakti baltymus, kai šiek tiek suputos dėti daugiau nei pusę cukraus ir plakti kol bus standžios, kietos putos. Išplakti likusį cukrų su tryniais, suberti miltus, kepimo miltelius, maišyti ir atsargiai įmaišyti baltymus. Supilti tešlą į skarda, o tada gražiai dėlioti vieną prie kitos  obuolių riekeles įspaudžiant į tešlą. Pabarstyti cinamonu (galima ir iškepus). Kepti 180 laipsnių orkaitėje, 35-40 min.
Kai iškepa pyragą pridengti kepimo pop, ar folija, kad liktų drėgmė, kol atauš. Tada gražiai apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą